Лекари от МБАЛ – Пазарджик: Д-р Крумов открит мъртъв?! Не можем да повярваме, беше толкова човечен

пламен крумов

Лекари от областната държавна болница в Пазарджик са потресени от внезапната смърт на д-р Пламен Крумов, бивш началник на Урологично отделение в пазарджишкото здравно заведение. Те го описват като всеотдаен, отдаден на професията и пациентите си лекар, готов да помогне на всеки. Вестта за кончината му попари негови приятели в „бели престилки“ от болницата, които не можеха да повярват, че си е отишъл толкова млад човек, предава 24 часа.

„Не е истина. Не мога да повярвам!“, „Ще те запомним като много добър и човечен“, написаха лекари от МБАЛ-Пазарджик.

Д-р Крумов е родом от град Горна Оряховица и е избрал да работи в държавната болница в Пазарджик малко след специализацията си. В най-голямото болнично заведение той е назначен през 2010 г.

В Пазарджик прекарва 12 години и е пример за добър професионалист и отзивчив лекар, спомнят си негови бивши колеги.

„Професионалното лечение и отношението им към техните пациенти, е отличителната черта в работата им! Д-р Пламен Крумов е не само отличен професионалист, но приема проблемите на своите пациенти като лични. Показва своята загриженост и е готов да помогне, с каквото може. Старае се да намери решение на всеки проблем. Не сме вярвали,че един началник на отделение може да се раздава така за своите пациенти“, пишат в благодарственото писмо Валентин Грънчаров, Илияна Маринова и Диана Даматова.

Те пожелават на д-р Крумов и целия екип на Урологично отделение на МБАЛ-Пазарджик на първо място здраве, лични и професионални успехи и доволни пациенти.

На 31 декември миналата година е било последното му дежурство в болницата в Пазарджик.

„Последна нощ, а утре ме очаква път. Поглеждам през прозореца навън тъмно мрачно студено , натъжих се .Видях 12 години как минаха в добро и зло, в радост и тревога последно сбогом Ви казвам. Благодаря за тези години, в които бяхте до мен с уважение … Д-р Крумов

Благодаря за 12- те години, през които бях от колектива на МБАЛ Пазарджик . Минаха сякаш беше вчера. Благодарен съм за всеки един ден , за всеки един пациент , за всеки мой колега, които ме научиха как да бъда на първо място добър човек и след това лекар . Ще ми липсвате ужасно много“, пише на изпроводяк д-р Крумов във Фейсбук.

От началото на тази година 39-годишният уролог се е преместил на работа в МБАЛ“ Парк Хоспитал“ в Пловдив и е живеел в „Кършияка“, където е бил намерен мъртъв в неделя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ