Ученички от пловдивско училище с достойно представяне в конкурс

1920537

Десетокласничката Кремена Шолова от пловдивското ОбУ „Пенчо Славейков“ влезе в топ 10 на рецитаторите по време на Националното състезание по рецитиране и творческо писане „Аз мога – тук и сега“, организирано от едноименното сдружение.

В ученическата надпревара участваха 201 ученици от 27 населени места в цялата страна. Пловдив се представи от Кремена Шолова и Анелия Дидерумова от 10 клас, и Даниела Белялова и Анка Михайлова от 9 клас. В първия кръг участниците попълват тест по български език с 40 въпроса за десети клас и 30 въпроса – за девети клас, разказа за медията ни директорката на ОбУ „Пенчо Славейков“ Екатерина Делинова.

Пловдивските ученички са преминали във втория кръг със задължителната по регламент рецитация на стихотворението на Веселин Ханчев „Художник“ и „Странник“ на Христо Ботев. Второто произведение е по избор на самия участник. Кремена Шотова рецитира поемата на Пенчо Славейков „Неразделни“, Анка Михайлова – „Хубава си, моя горо“от Любен Каравелов, а Даниела Белялова – „За теб, Българийо“. Анелия Дидерумова се представя с есе на тема „Свобода или сигурност“ в категория „есе“.

Четирите момичета получиха сертификат за участие в конкурса. В крайното класиране Кремена Шолова заема 9-то място, Даниела Белялова – на 21-во, Анка Михайлова – на 22-ро, Анелия Дидерумова – на 26-то, в категории „рецитация“ и „есе“.

„Това е признание за възможностите на нашите ученици и труда на техните учители г-жа Андреева и г-жа Златева. В нашето училище залагаме на различни форми, като участие в конкурси и състезания, за привличане на учениците и подобряване на нивото на усвояване на български език“ – коментира директорката на училището. Делинова и заместничката й Ралица Колева поздравиха четирите ученички и им пожелаха нови успехи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ