Костадин Ангелов: Кой е премиерът на България? Очевидно не е Денков! Христо Иванов му диктува!

Костадин Ангелов

„Премиерът Николай Денков се обезличава като премиер“, заяви бившият здравен министър и по настоящем председател на Здравната комисия в парламента Костадин Ангелов, предаде репортер на „Фокус“.

„За нас е важно едно – кой е премиерът в България. Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на директора на „Пирогов“. Кой е премиерът в България? Денков очевидно се обезличава като премиер не от Борисов, не от Пеевски, а от собствените си министри. Такъв е министърът на здравеопазването. Той каза пред вас, че няма да сменя директора на „Пирогов“, бърна внимание шефът на здравната комисия проф. Костадин Ангелов.

Той обясни, че днес е пристигнало становище по доклада, което опровергава тезите в него. Болница „Пирогов“ е на печалба.

„Сменя се директорът, защото преди време той огласил случай с един съветник – Мустафа Емин. Това стои в основата на смяната на директора“, каза професорът и заяви, че директорът си върши работата.

Той не отговори дали ГЕРБ ще настоява за смяна на здравния министър.

„За мен е Христо Хинков, тъй като всички казаха, че това няма да се случи, а то стана. Значи решенията в страната ги взема Христо Хинков“, отговори той на въпрос кой е премиерът в сянка.

„Той (бел. от ред. – Денков) каза, че няма да сменя директорът на „Пирогов“. Днес пристигна становище по доклада, което разбива всяка една от тезите в този доклад. Този доклад е изсмукан от пръстите си, заяви Ангелов.

По думите му директорът на болницата се сменя единствено по политически причини. Според него ПП-ДБ се опитват да създадат нов скандал относно конкурсите в болницата.

„Аз съм бил председател на комисията, на другата е доктор Симидчиев“, коментира Ангелов.

Той смята, че в Министерството на здравеопазването се пишат мотиви, които не съществуват, с цел да бъде освободен директорът.

От ГЕРБ обявиха, че настоящият министър на здравеопазването Христо Хинков не е тяхна номинация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ