След твърденията за нападнато от куче дете във Варна: Появи се нова версия, че детето връхлетяло върху животното с тротинетка

maika-dete-kuche-trotinetka-Copy

Както вече ви съобщихме, родители твърдят, че 3-годишно дете е нападнато от бездомни кучета във Варна. Хората разказват, че въпросните кучета са агресивни и вече са подадени много жалби заради ситуацията.

Ирина Сотирова е майката, която твърди, че детето ѝ е нападнато. След като бе дадена гласност на случая обаче, се появиха защитници на кучетата, според които те не са агресивни. Защитниците са категорични, че всичко това не отговаря на истината. Животните, за които се твърди, че са нападнали детето са настанени в общински приют.Според Иванка Илиева кучетата не са агресивни. „До този момент не се е случвало да проявяват агресия. Те са дружелюбни. Всеки, който се приближи до тях може да ги погали. Подадените жалби са неоснователни”, добави тя пред Нова телевизия.

Според нея в случая с нападението на малко дете става въпрос за защитна реакция от страна на животните. „По думите на деца, които са видели какво е станало – малко дете с тротинетка връхлита върху спокойно лежащото куче, в ответна реакция кучето се изплашва и излайва, а детето се разплаква. Майката е с гръб и виждайки ситуацията решава, че детето е нападнато от кучето, обажда се в полицията, която се отзовава бързо. Когато идват на място полицаите установяват, че всъщност проблем с кучетата няма и си тръгват”, разказа Илиева.

Тя уточни, че не е редно кучетата да се разхождат в двора на училището, но безотговорността на хората към животните е факт.

Според нея кучетата не могат да останат в общинския приют повече от 20 дни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ