Чист като сълза: Семерджиев се измъкна, резултатите от кръвната проба изненадаха съда

payimage-602260

Поредна токсикологична експертиза не успя да даде отговор на въпроса дали Георги Семерджиев, който през юли 2022 година причини катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, е шофирал след употреба на наркотици.

Делото срещу него се гледа в Софийския апелативен съд, пред който той обжалва 20 годишната си ефективна присъда.

Днес беше приета поисканата от защитата на Семерджиев токсикологична експертиза, която обаче не дава категоричен отговор шофирал ли е той дрогиран, предава Телеграф. Според вещото лице Людмила Нейкова-Василева причината е във взетата кръвна проба след задържането на подсъдимия:

„Не е доказано категорично какво е употребил, тъй като нямаме количествена стойност. Това, че е задържан 24 часа по-късно, е едно от условията, които е попречило за правилното извършване на процесуалните действия. Нямаме наркотична стойност, нямаме цифров израз. От това, което са дали колегите, дори няма яснота каква е тяхната методология, така че, тъй като няма две проби, които да могат да се съпоставят, както и количествено определяне, количествена концентрация, не може да се отговаря на въпросите, които ми задавате“.

Делото продължава на 25 януари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ