Нинова писна: Хубав празник, лош ден! Делят държавата на порции – блокаж и агония за цяла България

payimage-562818

Хубав празник, но лош ден за парламента и за държавата. С втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари в момента. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях обаче се превръща в агония за държавата. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

„Сега регулаторите си делят на три, сякаш тези регулатори не са независими органи и не трябва да регулират точно, да контролират отношенията в управлението. Разпределят порциите и делят държавата на три – вие сте свидетели какъв блокаж и агония за цяла България е това“, обърна се към журналистите тя.

Лидерът на БСП постави въпроса, че вече сме почти в края на годината, но нито бюджет тръгва, нито данъчни закони.

„Думи не стигат, за да се опише това безобразие вече, всеки ден – някаква нова делба. Сега, заради някакво уволнение в „Пирогов“, цялата държава стои блокирана. Ако ще е така за всяка смяна във властта – какво ще прави България и българският народ?“, попита Нинова.

„БСП сме против предложените промени в Конституцията. Освен конкретно по текстовете, един от аргументите ни е точно този – Народно събрание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото, юридическото право да променя основния закон“, категорична е тя.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ