МИСТЕРИЯ! Николай Антонов-Таланта, баща на звезда от Гласът на България, изчезна

никол, таланта

Легендарният лекоатлет Николай Антонов-Таланта изчезна! В родния му Разград никой не знае какво точно се случва с него. Най-бързият бял мъж не може да бъде открит по телефона, а последният му номер вече се използва от друг човек, който дори не го познава. „Постоянно търсят „Ники“ на този телефон“, оплаква се мъжът.

Най-близките на Николай отказват да дадат повече подробности какво се случва с човека, който някога надбягваше легенди в леката атлетика като прочутия Карл Люис, предава България Днес. „Николай е добре“, казват майка му Манда и дъщерята Никол, но не искат да навлизат в подробности. През годините Таланта имаше сериозни финансови, здравословни и психични проблеми. През 90-те години Антонов е на върха на славата и по неговите думи е спечелил над 1 млн. долара. След края на кариерата демоните в него надделяват – пристрастява се към алкохол, наркотици и хазарт. Започват психичните проблеми, за да стигне до двата опита за самоубийство. Влиза на няколко пъти в психиатрия, блъснат е от кола, заловен е след опит за въоръжен грабеж.

През 2019 г. най-бързият бял мъж влезе в терапевтичен център, след което спря да употребява алкохол и наркотици. Постепенно Николай се завърна в старата си среда в Разград, въпреки че имаше желание да остане да живее и работи в София. Липсата на постоянни доходи измъчваше Таланта и го караше да се чувства непълноценен въпреки голямата подкрепа на близките му. Сега неговите приятели са притеснени от изчезването му, като има подозрения, че отново е влязъл в някоя специализирана клиника.

Неговата дъщеря Никол се представи страхотно в шоуто „Гласът на България“, където се нареди сред най-добрите участници. Чаровното момиче има силна връзка с баща си. „Искам баща ми да бъде най-добрият дядо на моите деца един ден – казва Никол пред „България Днес“. – Татко изживя шест живота в един. Гордея се с него. Точно неприятностите и трудните периоди в живота са го изградили като силен характер, както трудностите в моя живот и лошото отношение на децата преди години към мен ми помогнаха. Това, че близък човек е имал трудности, в никакъв случай не бива да ви спира да общувате с него и да го подкрепяте. Свикнала съм да мисля най-позитивните неща за татко“ – казва дъщерята на легендарния атлет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ