Корнелия Нинова крещи в НС за дерогацията: Гърчене вече един месец – иди ми, дойди ми

payimage-602378

„Това нещо – Съюзът на едноръките джентълмени, се превърна за 6 месеца в Сглобка на многоръките търгаши“. С тези думи лидерката на БСП коментира от парламентарната трибуна непостоянството в решенията на управляващата (не)коалиция. Гневът й бе предизвикан от новината, че и ГЕРБ, и ПП-ДБ ще изтеглят предложенията си за отпадане на дерогацията за руски газ, и ще направят нов общ проект.

„Защо се изтеглят два законопроекта пък следобед ще има трети, защото и този казус е въпрос на алъш-вериш. Те го оттеглят не просто, защото е приключил, а защото още не са се разбрали“, заподозря тя.

Малко след като Тошко Йорданов пръв повдигна въпроса дали Бойко Борисов ще си подаде оставката като лидер на ГЕРБ, ако ГЕРБ „мръднат“ от позицията си по темата, Нинова също подхвана Борисов.

„Към 11 ч. Кирил Петков в кулоарите: Дерогацията трябва да се прекрати към 1 март. Борисов: Дерогацията трябва да влезе веднага. Гарантирам, Найо (пиарът на ПП, към когото Борисов се обърна по време на брифинга си по-рано – бел.ред.), че ако влезе дерогацията, ГЕРБ няма да мръдне. Ако мръдне, си подавам оставката“, цитира Нинова. И обяви, че ГЕРБ не само са мръднали: „ГЕРБ направи салто мортале“. „3 оставки трябва да даде до довечера Борисов. Борисов направи собствените си депутати на маймуни – вкарва ги сутринта тука, извънредна комисия, извънредна точка, те да гласуваха „за“. Той щял да си подаде оставката, ако е обратно. Стана обратното. И те сега ще гласуват обратно“, продължи да беснее тя.

Според нея третият общ законопроект за дерогацията е, за да има отново „алъш-вериш“. „И този казус е въпрос на алъш-вериш. Оттеглят предложенията си защото още не са разбрали кой да присвои тази компания. Това е причината за това гърчене вече един месец – иди ми, дойди ми“, продължи с атаките към управляващите тя, цитирана от ДарикНюз.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пък заяви, че искат да откраднат рафинерията на „Лукойл“ и не могат да се разберат кой точно и как да я открадне.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ