Валентин Радев: Русия знае бойните ни възможности и че не може да стреляме. Ракетите са с изтекъл срок

валентин радев

Ракетите на самолетите, които извършват air policing над българското небе, са с изтекъл срок на годност. Това заяви бившият зам.-министър на отбраната, МВР министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев в комисията по отбрана в парламента.

„Русия знае нашите бойни възможности, говорейки за ракети и боеприпаси. Каква тайна е?“, попита той преди да разкаже за бойните ни способности.

„Нашите самолети, които правят air policing имат място за ракети отдолу. Тези ракети са с изтекъл срок на годност. Те го знаят. Ние летим, казваме им нещо над Черно море, те знаят, че не можем да стреляме, но ги заплашваме, отдолу сме с ракети, и се прибираме. И това е така за почти всички ракетни комплекси с малки изключения и почти всичките ни боеприпаси“, каза Радев.

Радев е основател и бивш председател на Сдружението на специалистите по боеприпаси.

„Питайте президента Радев, той знае. Срокът на ракетите аз съм го удължавал и им казах „Повече не ги удължавайте, нямате никакво право“. А те продължават да ги удължават. Груби грешки. От тогава насам не е купувано. Защо не ги сменихте тези ракети досега?“, каза още той, цитиран от 24 часа.

Радев участва в заседанието на военната комисия в парламента, където депутатите приеха България да даде допълнителна военна помощ на Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ