Майстори изнудвали баба инвалид и семейството ѝ: Ще запалим къщата и ти ще изгориш!

майстор

В град Игнатиево определена група то хора използват схема, за да живеят охолно. Схемата е следната – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят, бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят.

Хора били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро, съобщава NOVA.

Част от схемата са Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев от град Игнатиево. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандартът им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми, регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара“, това заявя бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. „Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ