Ексвоенен министър: Има видима промяна в политиката ни за Украйна. До 3г Русия може да нападне…

велизар шаламанов

Бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов заяви, че в отбранителната политика на страната ни има видима промяна.

„Досега не се говореше, като политическо решение, да поискаме противокорабни системи, за противовъздушна отбрана. Досега не се говореше да прегледаме състоянието на въоръжението и техниката”, заяви Шаламанов. По думите му реално с тези действия участваме и в подготовката на украинските сили.

„2024 г. ще бъде изключително амбициозна и изпълнението на целите зависи от мобилизацията на помощта, включително и от България”, заяви Шаламанов. Той акцентира, че НАТО за първи път е изготвила отбранителни планове и всичко, което не може да бъде използвано в тях, става с отпаднала необходимост. „Това, което е необходимо на България, се предоставя по отбранителните планове на НАТО”, каза бившият министър по Нова. По думите му този тип решения са основният инструмент да се отвори и вратата за Шенген.

Според Шаламанов, ако Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия, това означава Москва да нападне друга европейска държава до 3-7 години. Той изключва САЩ да оттеглят своята подкрепа за Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ