Деси Стоянова съсипана след трагедията с Вельо: Не знае как ще продължи и ще се грижи за близнаците

деси стоянова

Тв водещата Деси Стоянова внезапно загуби съпруга си през миналата седмица. Журналистът Велислав Русев, с когото бяха щастливи заедно в продължение на 24 години, си отиде едва на 57 вследствие на масивен инсулт. Той бе изпратен по последния си земен път от съпругата и близките си в тесен семеен кръг, а погребението бе на 1 декември на Боянските частни гробища, пише retro.bg.

„Вельо. Отиде си. Мъжът, в когото се влюбих преди 24 години в коридорите на „Сега“. За когото избрах да се омъжа. Бащата на децата ми. Пораснах с него. Разчитала съм на него. Смели сме се и сме плакали. Мълчали сме заедно. Хиляди нишки, които са ни свързвали през годините. Никой никога не е подготвен за моменти като този“, написа Деси във фейсбук след кончината на мъжа си. Само преди няколко месеца в медиите се въртеше слух, че двамата са разделени, но всъщност през годините не са били на крачка от развод нито веднъж. Седмица преди кончината на мъжа си водещата на „Преди обед“ отсъстваше от ефир, като от екипа не уточниха причината, но вероятно се е касаело за здравословните му проблеми.

Велислав и Деси имат двама синове близнаци. Тв звездата е неутешима и съсипана от загубата. Тя не знаела как ще продължи напред сама и как ще се грижи за децата им, които са в деликатна тийнейджърска възраст и изключително тежко изживявали загубата на своя баща. Красимир и Стефан са на 14 години.

Връзката на Деси и Велислав датира от далечната 2000 г., когато тя е само на 23 години, току-що завършила висшето си образование, а той е по-голям от нея, вече утвърден журналист. Харесват се, близки са, излизат, опознават се, скоро започват да живеят дори заедно. По онова време той е вече разведен с първата си жена. Имат периоди, в които са заедно по 24 часа, работят на едно бюро в редакцията, после са заедно и у дома.

Деси била по-директна и емоционална в отношенията, а Велислав – по-търпелив и спокоен в комуникацията им. Въпреки че Десислава не била от жените, които много държат на брак и пищна сватба, някак естествено те избират да станат законно семейство. Правят малка и хубава сватба, канят много от колегите си, след което се появява и следващата стъпка в житейския им път. Това са децата, те идват заедно, две наведнъж.

„Това, което обичахме да правим, преди да се родят децата, беше да пътуваме. Слава Богу, момчетата станаха достатъчно големи, за да можем отново да пътуваме, но заедно с тях. Всяка форма на излизане от ежедневието действа разтоварващо. Аз не съм претенциозна. Разходките до Балкана, където Вельо има една малка наследствена къщичка на прекрасно място с невероятна гледка, ми действат изключително зареждащо.

Няма нужда да ходя на Лазурния бряг или в Бали, за да се почувствам добре, да заредя батериите и да събера сили за връщането в София“, казва тв звездата в едно от последните си интерюта, преди да загуби съпруга си.
Десетки нейни колеги и известни личности ѝ оказаха морална подкрепа след трагедията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ