Засадиха 50 млади дръвчета в ЖР „Тракия“ в Пловдив

zasadiha-50-dravcheta-zhr-trakiia-850

Жилищен район „Тракия“ в Пловдив се сдоби с нови 50 млади дръвчета. Те бяха засадени по улица „Свети Княз Борис I“ до СУ „Черноризец Храбър“. Младите дървета – 25 чинара и 25 американски ясена, са избрани от Общинското предприятие „Градини и паркове“ и са съобразени с растителността в парка срещу училището.

Залесителната акция подчертава ролята на дърветата за качеството на въздуха в градска среда, посочват организаторите от EVN Топлофикация и ОП „Градини и паркове“.

Начало на акцията дадоха кметът на район „Тракия“ Георги Гатев и Жанет Стойчева, заместник-председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация.

Кметът Гатев уточни, че миналата седмица в район „Тракия“ са били засадени 200 дървета, а сега към тях се прибавят още 50 за по-чист въздух в квартала. А от EVN посочват, че доставяната от тях услуга е с нулеви вредни емисии, а компанията дава своя принос в борбата с климатичните промени и намаляването на ефекта от въглеродните емисии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ