Ще ви се доплаче от тази мразовита прогноза на НИМХ за неделя. Студ и мъгла сковават България

payimage-289198

В неделя през деня облачността ще е разкъсана, средна и висока, над централните райони от страната и Южна България – до предимно слънчево време. Над Северозападна България и източните райони ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност.

Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 3° и 8°. В София минималната температура ще е около минус 1°, а максималната ще е около 6°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Мартин Славчев в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно през деня видимостта ще се подобри и облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала, предава Блиц.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 46 мин. и залязва в 16 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 57 мин. и залязва в 14 ч. и 54 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ