Това вече е долно! Съпругата на разстреляна мутра нахлу в БНТ и започна да брани Радев

7 Dni Bulgaria13.12.2023
румен радев, весела лечева, георги гергов

Няма как да напусна политиката, всичко е политика. Това каза в интервю за „Още от деня“ Весела Лечева, която през този месец реши да напусне ръководството на БСП след 22 години в него.

„Не съм получавала партийни покани“, добави съпругата на разстреляната мутра Манол Велев.

Най-краткото обяснение за решението на Лечева е несъгласие с начина, по който ръководството управлява социалистическата партия. „Не проведоха нито един път честен разговор, нито един път не признаха грешките си, не се разкаяхс, че са сгрешили. Когато губиш избори след избори, някой път трябва да кажеш, че и ти си сгрешил“, обясни милионерката, чийто мъртъв съпруг натрупа несметни богатства, докато тя бе с ранг на спортен министър.

Лечева отбеляза, че едно от нещата, с които е дълбоко несъгласна, е войната, която БСП е повела срещу държавния глава. „Не се срамувам от президента на България. През 2016 г. БСП издигна един почтен, достоен, с житейски опит човек“, посочи тя.

Весела Лечева отговори и на въпроса дали би се включила в политически проект на Румен Радев. „Нека да видим. Времето ражда своите лидери и своите алтернативи“.

Според милионерката, чийто син е хазартен бос, рушенето на Паметника на Съветската армия е „диващина, вандализъм и талибанщина“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ