2 години ,,живот“ в кокошарник: Бабата на детето опитвала да го спаси, получила ограничителна заповед

баба

От 2021 г. бабата на детето, държано в стопанска постройка във врачанско село е подавала сигнали при какви нечовешките условия живее внучката ѝ. Елена Костова обясни пред Нова телевизия, че е сезирала различни институции в продължение на 2 години – през 2021 г. и 2022 г. Тази година обаче не е подала нито един сигнал, тъй като е била заплашена от семейството на дъщеря си, че ще бъде заведено дело срещу нея. „Аз съм подавала сигнали още от началото. Забелязах, че детето излиза от кошарата. Подадох сигнали в полицията, че детето е тормозено“, разказа бабата.

Тя казва, че е говорила с дъщерята и зет си. Твърди още, че социалните работници са ѝ отговорили, че детето било добре, обзаведно била къщата, не било в риск.

„Социалните ми се обадиха, че детето е много добре. Къщата действително е обзаведена”, разказа тя и уточни, че семейството е показвало къщата на социалните, докато на практика детето е живеело в кошарата.

„Детето метеше един ден, докато беше студено. Дъщеря ми нямаше достъп до мен, заради мъжа ѝ. Така беше и с детето. Те тръгват към мен, той ги връщаше. Нямах никакъв допир с тях”, обяснява още Костова.Бабата се е сдобила и с ограничителна заповед заради сигналите си. Детето от днес ходи на училище и е в добро състояние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ