Внимание, шофьори! Оранжев код за 14 области. МВР призовават: Не пътувайте!

петрохан, задръстване, сняг

От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен ако не е крайно наложително. В случай, че няма как да избегнете пътуване, МВР препоръчва да заредите автомобила с достатъчно гориво, да избирате само главни пътища, да облечете топли дрехи и да заредите мобилните си телефони.

Създадена необходимата организация във връзка с очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата. Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН, ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили, предава Нова.

Припомняме, че за 15 декември е обявен оранжев код за лошо време за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където очакваните количества валежи ще са над 20 л/м2. За останалата част от страната е обявен жълт код. Очаква се дъждът да преминава в сняг, образувайки нова снежна покривка с условия за виелици и навявания по планинските проходи. През следващите 24 часа в резултат на валежите ще има значително повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ