Горещо проучване на ,,Медиана“: ГЕРБ-СДС непоклатими, Кирчовците аха да изпаднат до 3то място

кирил петков, христо иванов, бойко борисов

Ново социологическо проучване показва какви са нагласите на избирателите в последния месец от година. Проучването е на Агенция МЕДИАНА и е проведено между 7 и 13 декември.

Очаквано лидерство сред електоралните нагласи запазва ГЕРБ-СДС с 22.9%, на второ място са ПП-ДБ, но далеч след първите, с 15.6 на сто. Има обаче възможност да изпаднат и до третото място, тъй като „Възраждане“ е с под два процентни пункта след тях от заявилите, че ще гласуват. Четвъртото място се запазва за ДПС, които събират подкрепата на 12.2% от респондентите. Ако, избори имаше сега в Народното събрание биха влезли още БСП и ИТН. С шансове да прескочат 4-процентовата бариера е и ЛЕВИЦАТА.

Според запитаните, с най-високо доверие за добри политици определята президентът Румен Радев (50%) следван от Бойко Борисов (29%). На дъното на класацията са Делян Пеевски (10%) и Атанас Атанасов (9%).

Кабинетът на „Денков-Габриел“ на косъм от поправителен като получава оценка от 3.1 по шестобалната система, предава novini.bg.

Изследването е проведено в периода – 07-13 декември 2023 г. с 978 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ