Денков извънредно от Брюксел: Предложихме на ЕК вариант за Шенген. За нас сухоземните граници са важни

денков

Проведохме среща заедно с румънския президент, канцлера на Австрия, и с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Обяснихме, че за нас сухоземните граници са важни и направихме едно предложение как би могло да се подходи. Това каза премиерът Николай Денков в Брюксел.

„Остана за последваща дискусия. Не знам да е имало среща на четири очи между Нехамер и фон дер Лайен“, допълни премиерът.

„В момента има институции, които са ангажирани. Там трябва повече тишина, за да се проведат преговори. Все още има неяснота как ще се развият нещата в следващите 1-2 дни, следим процеса“, обясни премиерът.

Европейските държавни и правителствени ръководители продължават заседанието си в Брюксел по въпроси, свързани с разширяването на ЕС. Основни теми са и финансовата помощ за Украйна и бюджетът на общността. В срещата на върха участва и българският премиер акад. Николай Денков.

Източник: БГНЕС



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ