Шефът на КЗП скочи: Учуден съм! Единствената ми среща с министър Богданов беше да ми иска оставката

payimage-607049

Не съм провел нито един професионален разговор с министъра на икономиката .Единствената ми среща беше преди ден, за да ми поиска оставката, базирайки се на оплаквания от търговци, за това че те са санкционирани за нарушаване на правата на потребителите. Това заявява в свое становище председателят на КЗП Стоил Алипиев, предава Лупа.

Учуден бях, че министърът има негативно отношение към санкционирането на нарушенията,- казва Алипиев. И добавя:

Смятам, че съм едно от добре подготвените експертно лица в държавата по темата потребителска защита. Много ми е болно, че Министърът не пожела нито веднъж в своето управление да изслуша моята концепция за развитието на институцията. Болно ми е, че когато санкионирам големи търговци – нарушители, аз съм упрекван за това. Докато у мен страхът е бил винаги в обратното – ако не санкционирам търговеца-нарушител, ще бъда укоряван, за бездействие. Именно поради гореизложеното отказвам да подам оставка, тъй като не немирам никакви обективни причини или лични мотиви за това.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ