Извънредно! Километрични задръствания на прохода Предел, затвориха за движение Троян-Кърнаре

сняг

Затруднения за водачите, които пътуват в части от страната. Водачи сигнализират, че движението е блокирано през проход „Предел“ и се е образувала километрична опашка. Припомняме, че участъкът бе затворен за товарни автомобили над 12 тона заради обилния снеговалеж. По-рано там се завъртя товарна машина, има и блокирани камиони.

„Има много голямо задръстване, опашката е километрична. Повече от един час не се движим, движението е блокирано. Пропускат само коли от срещуположната посока“, разказва за пътната обстановка в прохода Джулия Донева. Хора разпространяват и кадри, на които се вижда ситуацията по трасето.

Шофьори алармират и за произшествия по пътя към Банско.

„Положението по пътя за Банско е трагично! Множество катастрофи и километрични задръствания! Нека хората не тръгват за нищо на света, освен ако нямат запазен хотел“, разказва Доника Манева.

Припомняме, че от АПИ съобщиха още, че временно е ограничено движението за всички автомобили по пътя Троян – Кърнаре през проход „Троянски“ поради влошените метеорологични условия.

От полицията призоваха да не се тръгва на път през уикенда, освен ако не е крайно наложително. В случай, че няма как да избегнете пътуване, МВР препоръчва да заредите автомобила с достатъчно гориво, да избирате само главни пътища, да облечете топли дрехи и да заредите мобилните си телефони.

Междувременно от МВР съобщиха, че е създадена необходимата организация във връзка с очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН ще се организира и намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

За 15 декември е обявен оранжев код за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където очакваните количества валежи ще са над 20 л/кв. м., предава ГласНюз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ