Човек на Нинова не е на себе си: Могат утре и НДК да започнат да разбиват! Толкова бързо ли забравят

payimage-548573

„Депутатите от ГЕРБ, от ПП-ДБ и от ДПС не дойдоха днес на работа в парламента. Доколкото разбрахме, част от тях са били на купон. БСП бяхме в зала и се регистрирахме, така че всеки трябва да си отговаря сам за себе си и пред хората.“

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов в ефира на NOVA News.

“Ние сме европейска държава и се радвам, че именно БСП бяхме партията, която подадохме документите за членството си в ЕС и по време на наш министър-председател станахме държава член на ЕС, но нима в центъра на Виена, в Берлин, в Будапеща да няма паметници на съветската армия?”, реагира той по повод случващото се с Паметника на Съветската армия в София.

По неговите думи, когато има две виждания по тема, нормалното е да има толерантност, а не едната страна силово да налага своето.

„Тук не става въпрос за реставрация, както излъгаха, а за унищожаване на паметника. На следващо място, оказа ли се, че няма никакви документи за това? По тази логика могат утре и НДК да започнат да разбиват“, подчерта Гуцанов.

Той бе категоричен, че не може по този начин държавата сама да потъпква своите закони.

„Не може по този начин да режат главата на историята. По същия начин ще започнат да изгарят и книги, които не им харесват. Нима толкова бързо се забрави, че преди 80 години над 50 милиона загинаха, за да има я има съвременна Европа?“, коментира още Борислав Гуцанов.

В заключение той произова да пазим паметниците, защото те са както за мъртвите, така и за живите – да помним какво е било и да не го повтаряме.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ