Много бързо се разведоха! Васил Терзиев забрани: Никакъв Борис Бонев!

1

Едва заел кметското място в София, Васил Терзиев вече е в конфликт с председателя на коалиционния му партньор на изборите в столицата „Спаси София“.

Напрежението между него и Борис Бонев започнало да тлее още в първите дни след победата му на местния вот, но в последните дни двамата вече водят открита война.

До софийското чиновничество е достигнала информацията за неформална кметска заповед, според която, преди да се изпълнят каквито и да било разпореждания, дошли от Борис Бонев или неговия заместник от „Спаси София“ – Андрей Зографски, да се докладва в кметския кабинет и чак след евентуално одобрение от него, да се вземат предвид и да се изпълнят.

Още от деня след втория тур на изборите – 6 ноември, „спасителите“ на „Московска“ 33 са като хвърковата чета, която обяснява и нарежда различни работи.

Борис Бонев се чувства откровено прецакан от невъзможността да оглави Столичния общински съвет, както гласяла предварителната му договорка с Терзиев. Той бил категорично против съвместно управление в общината с ГЕРБ по модела на некоалицията в изпълнителната власт и заплашвал с отцепване от групата, заедно с останалите петима от „Спаси София“

Последните сблъсъци между Терзиев и Бонев били заради превръщането на площада „Св. Неделя“ в центъра на града в пешеходна зона, както и заради скандала с нелепата коледна украса или по-скоро липсата на такава в града.

Столичните общински съветници изживяват истински ужас заради невъзможността София да избере председател на местния си парламент. От повече от два месеца столицата се намира в патова ситуация, тъй като съветниците не могат да изберат председател на съвета и според общинари е напълно невъзможно столичани отново да отидат до урните.

Идния понеделник отново ще бъде направен опит София да започне да работи като нормална община и да функционира чрез избор на началник на СОС. Запознати обаче издават, че отново няма да има победител. Както вече стана ясно, БСП бяха категорични, че няма да подкрепят друг кандидат освен издигнатата от тях Диана Тонова. Неверни се оказаха и слуховете, че десният Вили Лилков може да е компромисен вариант за всеобщо одобрение.

Борис Бонев, който буквално бе „назначен“ за председател на СОС още преди вота, изпаднал в паника, злорадстват от ГЕРБ. Срокът тече неумолимо и като нищо може да се наложи столичани отново да отидат до урните идната година. В същото време Бонев се опасва, че ще му бъде отнет шансът да стане част от съветниците.

ГЕРБ бойкотираха избора на началник, но не предложиха номинация и моментната ситуация ги удовлетворява напълно, тъй като по думите им София има нужда да види, че именно те са алтернативата, която да се върне на бял кон в общината.

Източник: crimesbg.com



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ