Огнена стихия в Благоевградско: Тялото на починал мъж е открито в легло в с. Склаве

пожар

Един човек е загинал при пожар в село Склаве, общ. Сандански.Това съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), предаде БТА.

Инцидентът е станал снощи. Около 22:20 часа е получен сигнал в пожарната в Благоевград за пожар в къща. Изпратен е един екип от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сандански.

При пристигане на екипа на място е установено, че гори покривът и вторият етаж на къщата. Тялото на починал мъж е открито в легло в стая на втория етаж. При пожара са унищожени покривна конструкция – 100 кв.м. и втория етаж на къщата. Спасени са съседни постройки и първия етаж на къщата.

Общо 44 пожара са ликвидирали през вчерашния ден служителите на ГДПБЗН в страната. С преки материални щети са възникнали 22 пожара, от които седем в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 22 пожара.

През вчерашния ден служителите на ГДПБЗН са извършили 38 спасителни дейности и помощни операции, от които осем при катастрофи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ