Обвинената в измама Атанаска реве в съда, била заплашвана. Жертва проговори: Ще ви убия с бастуна

atanaska

Подсъдимата за измама за около 130 000 лв. на пенсионера от Белозем Стоян Минчев Атанаска Георгиева се отказа от досегашната си версия, че той й е давал пари от любов, и го обвини в престъпление. „Две години той се възползваше от моята неграмотност и че съм останала без доходи и ме заплашваше, че ако не блудства с мен, няма да ми дава пари. Това е престъпление по чл. 152, ал. 1, т. 2“, цитира точно тя пред съда в Пловдив законовата норма въпреки изявлението си, че е неграмотна.

Атанаска си беше написала бележки на листче за лична защита и плачеше, докато обясняваше за интимните си отношения с дядото, защото се налага да го направи в присъствието на Стоян Петров, с когото живеела на семейни начала до задържането си. Петров и братовчедка й Вида Колева са подсъдими за измамата заедно с нея. Според прокуратурата в края на 2021 г. двете жени установили близки отношения със самотно живеещия възрастен мъж и започнали да му искат пари, обещавали му, че техни близки, сред които Стоян Петров, ще му ремонтират къщата, карали го да продава имоти и да тегли заеми. След това тримата завлекли и други възрастни хора.

Съдия Веселина Семкова им обясни какви наказания може да получат по повдигнатите им обвинения и като чу, че става дума за затвор от 5 до 15 години, Атанаска се разкрещя: „Как 15 години, ще се самоубия!“ Двете с братовчедка й плачеха, докато молеха съда да ги пусне от ареста, защото са задържани вече над 10 месеца, а имат деца. Съдията обаче им обясни, че преди да ги арестуват, са били обявени за общодържавно издирване, затова и няма как да са с по-леки мерки.

Тримата категорично отказаха да признаят вината си и делото ще протече с разпити на свидетели и изслушване на вещи лица, които започват на 8 февруари догодина.

„Нямам пистолет, но с бастуна ще ги убия“, закани се друга измамена жена – Фиданка Ковачева, цитира 24 часа. От нея тримата измъкнали 600 лв. с обещанието да й намерят квартира.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ