Увеличават парите на превозвачите с 15 процента

avtobusi

Да се увеличат парите за превозвачите от градския транспорт на Пловдив с 15 процента предлага извънредно кметът Костадин Димитров на утрешното заседание на общинските съветници. От администрацията обосновават искането си с финансови справки на трите транспортни фирми, от които става ясно, че годишните индексации, предвидени по договорите им, не са достатъчни да покрият голяма част от разходите им.

Посочени са продължилата две години пандемия, нарушените вериги за доставки, подмяната на подвижния състав с по-големи и по-нови автобуси, както и липсата на шофьори и увеличените разходи за работни заплати.

От общината са решили да уважат аргументите на превозвачите и да увеличат сумата за индексация на максималните стойности на разходите за километър пробег. Справка към внесеното предложение показва, че средната цена на пътникокилометър в момента е 3.83 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ