Акция на полицията срещу пешеходците в Пловдив! Глобиха първи нарушител

Screenshot 2023-12-19 at 11.12.11

Специализирана полицейска операция „Пешеходец“ се провежда в момента в Пловдив и на територията на цялата страна. Повече подробности за нея даде инспектор Здравко Гагъшки от „Пътна полиция“ на едно от местата за контрол – бул. „Санкт Петербург“.

Основен акцент на акцията е превенция и контрол за гражданите. Само минути след началото на акцията бе заловен и първият нарушител – неправилно пресичаща жена, която получи фиш за нарушението си.

По закон неправилно пресичащи пешеходци се глобяват с фиш от 20 до 50 лева, като в случая жената ще трябва да заплати сумата от 20 лева, тъй като това е първо нарушение на ЗДвП за нея.

„Съжалявам, че пресичам неправилно, но много бързам и ще си понесат санкцията“, сподели пешеходката.

До момента от началото на годината са регистрирани над 250 нарушения на водачи спрямо пешеходци. Санкционираните пешеходци са над 2500.

„Акцията е в сила от 18 до 21 декември както в Пловдив, така и в цялата страна за спазване на правилата на движението от страна на пешеходците. Пешеходците трябва да пресичат на обозначените за това места на пътна маркировка тип зебра, съответно ако пресичат на места, на които липсва такова обозначение ги грози санкция. Транспортният поток в Пловдив е много силен и трябва да се спазват сигналите на светофарната уредба както от водачите, така и от пешеходците“, заяви инспектор Гагъшки от сектор „Пътна полиция“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ