На Васко му се изчерви Ухото! Терзиев не може да повярва какво подслуша да говорят за него

payimage-607633-1280x853

Процедурата след блокажа на работата на Столичния общински съвет и проблемите пред които е изправена местната власт коментират политологът проф. Милена Стефанова, преподавателят по изборни системи и изборна администрация Ваня Нушева и Александър Андреев, бивш председател на ЦИК, в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Няма да се стигне до нови избори за общински съвет в столицата, каза Стефанова. Законодателството е такова, че ако в рамките на три месеца не се провеждат заседания ОИК прекратява предсрочно мандата и се отива към нови избори, но няма процедура, по която да се уведоми ОИК, допълни тя. По нейни думи е по-добре, че текстът не работи, защото при 265 общини в страната може да настъпи хаос.

Свидетели сме на политически блокаж, трябва да бъде дадено време на СОС, посочи Нушева.

Андреев посочи, че в момента Столичен общински съвет провежда заседания, но не може да избере председател. ЦИК няма правомощия да се намеси в създадената ситуация, допълни той.

В коалицията ПП-ДБ и „Спаси София“ вече има вътрешно напрежение, посочи Стефанова. Тя определи ситуацията като управление на инат и неумение да имаш публично поведение на участник в управлението. По нейни думи Васил Терзиев все още не е преодолял прехода си от корпоративното съм публичното управление.

По думите на Нушева не става дума за политическо его, а израз на разбиране как се прави политика, а именно да бъде защитена на всяка цена политическата позиция и да не се търси компромис.

Андреев смята, че в думите на Терзиев се чете примиренчество, което изключва и възможността да се търси компромис.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ