Сливенски криминалист стана „Полицай на годината“ в България

policai-na-godinata23

Главен инспектор Марио Климентов Георгиев от Областната дирекция на МВР в Сливен стана полицай на годината за 2023. На специална церемония днес началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в областната дирекция получи приза за разкрита нарколаборатория. Тя е на рекордно голяма площ от 5 декара, с над 2 хиляди растения и техника на стойност 2 милиона лева.

Министър Калин Стоянов връчи наградите на отличилите се служители и благодари на българските полицаи за ежедневните усилия, които полагате в името на закона и сигурността на гражданите. Колективната награда бе присъдена на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“-СДВР

Вътрешният министър подчерта, че днешните отличия за полицаите са както логичен завършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на колегите им, така и увереност, че министерството ще продължи успешното да изпълнява отговорностите си в името на сигурността на хората.

Главният секретар на МВР гл.комисар Живко Коцев припомни, че професионалните резултати са плод на колективни усилия, които изискват отлична координация и добро взаимодействие. В този смисъл гл. комисар Коцев коментира, че наградите „Полицай на годината“ са оценка за партньорство и работа в екип.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на Р България за добро сътрудничество, оперативност и постигнати високи резултати при опазване на обществения ред и борбата с престъпността. И.ф. главният прокурор посочи, че наградата освен лична е и оценка за работата и отдадеността на всеки един служител на МВР.

Поздрав към служителите отправи и вицепризедентът на Р България Илияна Йотова. По думите й наградите са израз на уважението към професионализма на полицаите. „Малко е да се каже, че останалите институции и обществото сме в дълг към труда ви. Благодаря на всички вас за положените усилия в контекста на приемането ни в Шенген. Зад това стоят много труд и отговорност и българското общество трябва да го знае“.

Церемонията „Полицай на годината“ се организира от ГДНП в партньорство с фондация “Доверие и закрила“. Отличията бяха връчени за 30-а поредна година. По традиция на нея се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

На церемонията присъстваха професионалното и политическото ръководство на МВР, директори на главни и областни дирекции в министерството и заместник-главният прокурор Мария Павлова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ