Представители на мобилен оператор от Пловдив присвоиха над 8000 лв., харчели ги за хазарт

66b205d63922d98b1cb9a219b5dd0679

Районна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 33-годишния Т.Б. и на К. С., на 24 г., че за времето от 1 октомври 2022 г. до неустановена дата през ноември с. г. в съучастие като извършители в качеството на длъжностни лица – търговски представители, са присвоили 8311 лв. от дружеството, в което работели.

Двамата били търговски представители към фирма със седалище в Пловдив, която била в партньорски отношения с мобилен оператор. Те имали права да сключват договори за тарифни планове и да предлагат сим карти, както и мобилни апарати за продажба. Извършвали тази дейност чрез мобилен магазин – брандиран микробус, и с него посещавали различни малки населени места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на три области – София, Пазарджик и Пловдив. При проведена ревизия от собственичката на дружеството за посочения период било установено, че оборотът от касови отчети от реализираните продажби следвало да е около 9000 лева, но в същото време било констатирано, че сумата от 8311 лева липсвала в брой и не била отчетена от двамата търговски представители. Установено е, че парите били присвоени и изразходени за техни собствени нужди, включително и за хазарт.

По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания в жилища, обитавани от Т.Б. и К.С., при които са открити множество вещи, относими към предмета на делото. Схемата за присвояването е разкрита от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се извършват множество процесуално-следствени действия за установяване на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Т.Б. и К.С. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ