След като ни нарече ,,варвари“, руската говорителка ръси куп лъжи: Разчленяват българския народ

захарова

С присъщата си наглост довереничката на режима в Русия Мария Захарова изтърси купища лъжи за страната ни.

Демонтирането на паметника на Съветската армия в София води до разцепление на българското общество, до разчленяване на народа, заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде радио Sputnik, цитира Факти.

Руските медии припомнят, че Административният съд в София е разпоредил да бъде прекратен демонтажът на Паметника на Съветската армия. Новината дойде часове, след като беше свалена последната част от най-високата фигура на паметника.

„Това е просто библейска история. Това не е история за демонтиране на паметник. Това е история за разчленяване на българския народ“, каза говорителката на руското МВнР.

„Освен това хората бяха напълно откъснати от медиите… Единственото място, където хората все още могат да говорят в България, ако не броим кухните и пейките по входовете, е в социалните мрежи и те просто гръмнаха. Просто гръмнаха. Все пак това не е само принципен въпрос… Това е и паметта на семействата“, отбеляза Мария Захарова.

Шокът от събарянето на паметника може да е фактор, който да попречи на българския народ да изпадне в „летаргичен сън“, каза тя.

„Вероятно това страдание е единственият начин да не изпаднете в опасния сън на мразовита нощ, когато можете да замръзнете до смърт в съня си. Това страдание, според мен, има лечебен, животоспасяващ характер. Това не позволява на хората в България да потънат в летаргия“, заяви Захарова. Тя прогнозира, че „скоро в Европа ще започнат да издигат паметници на Хитлер“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ