Ето къде ще бъде изградена най-новата църква в Пловдив

1942063

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде в пловдивския район „Тракия“, за да съобщи лично на пловдивското духовенство отпускането на 2 милиона лева от правителството за изграждането на православния храм „Свети Цар Борис Покръстител.

„2 милиона за църквата в „Тракия“, защото нищо без Господ не може да се направи“ – каза по-рано Борисов.

На място беше посрещнат от дясната ръка на митрополит Николай – Знеполския епископ Арсений, тъй като владиката бил болен.

Освен милионите за довършване на църквата, правителството отпуска и 240 000 лева за пловдивската Духовна семинария. В държавния бюджет са предвидени средства за десетки църкви и манастири и в другите градове.

„Аз съм справедлив човек. Ние с колегите и с ДПС, защото има пари и за джамията в Разград, ги решихме всички тези проблеми. Да се отпочнат. Продължаваме с Божията помощ. Колкото и паянтова да изглежда сглобката, ние си вършим работата. Да се надяваме живи и здрави след 2 години да бъде завършена тази църква“ – каза Борисов.

Източник: Plovdiv24.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ