РАЗКРИТИЕ: Ето го единият от обвинените от кораба на Домусчиеви. Действал е като ,,муле“

никола пенчев

Корабният механик Камен Петков на 35 години и 32-годишният моряк Никола Пенчев от българския кораб “Верила” засега остават единствените обвиняеми за трафика на кокаин. Смята се, че двамата са действали като мулета на мафиотска структура с разклонения в Ирландия, която е чакала нашия кораб да изхвърли наркотиците край острова и да ги прибере.

Обвинението срещу двамата е за 300 кг кокаин, но към момента не е отхвърлена напълно версията, че количеството, натоварено в Бразилия в началото на ноември е било поне двойно повече.

Окръжният съд в ирландския град Лимерик ще решава утре – 29 декември, дали да остави окончателно в ареста Петков и Пенчев. В навечерието на Бъдни вечер по-долна инстанция им наложи задържане под стража, но назначените служебно адвокати обжалваха.

В български сайтове се появи фалшива новина, че е сбъркано малкото име на арестувания моряк Никола Пенчев и че той се казвал Николай, че е от Разград и че е бил кондиционен треньор на футболистите от местния “Лудогорец”. Отборът, както и корабът “Верила” е собственост на братя Домусчиеви.

Проверка на “Труд news” показва, че между моряка от “Верила” Никола Петков и европейския шампион по културизъм за 2017 г. Николай Пенчев от Спортен клуб “Гладиатор” няма нищо общо. Докато Никола пътува по корабите, от няколко години Николай работи като пожарникар в Лондон. Нещо повече – преди 4 години Николай ръководи екип от огнеборци, влязъл втори в горяща къща, от която било спасено цялото семейство. С пожарникарите, рискували тогава живота си, пожелал да се срещне и запознае лично принц Уилям.

От ФК “Лудогорец” също опровергаха фалшивата новина и обявиха, че са горди от това, че преди повече от 6 години са работили с разградския фитнес клуб “Гладиатор”, част който е бил и Николай Пенчев – изключителен състезател и успял човек.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ