РАЗКРИТИЯ: Арестуваните български моряци от „Верила“ – фен на Русия и „данъчно муле“

Никола Пенчев и Камен Петков

Коледно блиц разследване на BIRD за „кокаиновите моряци“, задържани в Ирландия след ареста на кораб на Домусчиеви с 500 кг. кокаин на борда разглежда достъпните данни за Никола Пенчев и Камен Петков.

Пенчев се афишира като фен на Русия, но няма данни за фирмена дейност. Петков се оказа освен „кокаиново муле“, също и „данъчно муле“.

През 2020 Камен Петков става управител на фирма, която е задлъжняла на НАП. Фирмената история е интересна. Създадена през 2006 г., Мелсабрия ЕООД е била собственост на швейцарска офшорка, представлявана от тамошен фидуциар. „Разбирай, че някой е скрил едни пари“, посочват още от BIRD, цитирани от Дарик.

Мелсабрия придобива през 2006 г. хотел в Несебър от архитекта на Ахмед Доган – Калин Тихолов. През 2013 хотелът е продаден на друга фирма.

„През 2020 г. Камен Петков става управител на Мелсабрия и е хвърлен на вълците, пардон, на инспекторите на НАП, които го дирят да му връчат ревизионни актове. Е, намери се!“.

Припомняме, че срещу двама българи от екипажа на кораба „Верила“ са повдигнати обвинения заради заловения кокаин на борда на обща стойност над 20 милиона евро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ