От последните минути: Ето го отцеубиеца Константин. Баща му издъхнал в адски мъки

константин величков

Окръжен съд – Стара Загора взе днес най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишния Константин Величков, спрямо който е повдигнато обвинение за това, че на 27.12.2023 г. в с.Ягода, област Стара Загора, умишлено умъртвил 67-годишния си баща, Атанас Величков като деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин – с нож, съобщиха от съда.

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, пише 24 часа.

Съдът, след анализ на събраните в хода на досъдебното производство доказателства, счете, че те позволяват да се направи обосновано предположение, че К. В. е автор на деянието, за което му е повдигнато обвинение. Съдебният състав прие, че е реална опасността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, въпреки че сам се е предал след убийството, като съобщил на съсед какво е направил. Според съда, в конкретния случай, целите на мерките за неотклонение не биха могли да се постигнат с по-лека мярка за неотклонение.

До момента мъжът бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3- дневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ