Панчугов накара народът да онемее с прогнозата си: Ще видим съвсем нов кабинет вероятно на 9 март!

payimage-611039

Ротацията в правителството няма да мине съвсем безпроблемно, защото е свързана с желанието да се промени конфигурацията на кабинета. Това заяви политологът и университетски преподавател Христо Панчугов по повод предстоящата на 6 март ротация на кабинета.

„До този момент има споразумение само за промяна на министър-председателя. Много се съмнявам, че това ще остане заявката. Мисля, че ще видим опити да се сменят министри и да има други промени в следващия кабинет“, посочи пред БНР той.

Панчугов не изключва възможността да се стигне до опити за извиване на ръце, но въпреки това смята, че управлението ще оцелее.

По думите му управленската сглобка е безалтернативна в момента, но „ще минем през необходимия театър, за да се оправдае една или друга промяна, както и да се драматизира фактът, че в крайна сметка ще видим съвсем нов кабинет вероятно на 9 март“.

Политологът не допуска, че ще се наложи масова смяна на министри в кабинета, защото вече са станали ясни проблемните точки. Според него промяната ще отразява заявката на ГЕРБ, че са първа политическа сила, както и да се даде нова заявка – че вече постигнатото споразумение има нужда от преправяне.

Според Панчугов би било изненада, ако видим министри на ДПС в кабинета при ротацията, но това не означава, че няма да има назначения от квотата на партията на по-ниски позиции и министерства.

„Мястото на партията вече е ясна. Тя подкрепя ключовите решения на това управление и в този смисъл е част от липсата на коалиционно споразумение…мисля, че е крайно време да се официализира кой носи отговорност“, допълни Христо Панчугов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ