Майката на зверски убития Митко от Цалапица: Близнаците обитават една килия, могат да си уговорят версии

валентин и борислав динкови

Майката на зверски убития в пловдивското село Цалапица Димитър Малинов се обърна с гореща молба към Районния съд в града под тепетата. Атанаска Бакалова изтъква, че близнаците Валентин и Борислав Динкови, които към момента са в ареста във връзка със случая, обитават обща килия. Според почернената майка, това категорично е във вреда на съдебното следствие по делото, защото при така осигуреното съвместно обитаване те са постоянно заедно и имат пълната възможност за свободно уговаряне на версии и нагласа на позиции, с които да попречат на разкриването на обективната истина за смъртта на Митко, предава Марица.

„Двамата братя имат пълната възможност, след като са в една килия, да структурират лъжливи позиции, да ги съгласуват гладко и безпрепятствено, както и да лъжат в споделен синхрон. Отделно, и не на последно място, е обстоятелството, че съвместното обитаване на една килия осигурява възможността за даване на взаимен кураж и подкрепа на подсъдимите Динкови в прокарване на лъжливите им тези, които до този момент са изобилни в делото“, пише в молбата до съда Атанаска.

Почернената майка сочи, че по делото предстои да бъде разпитан Рангел Бизюрев, който се очаква да бъде екстрадиран от Дания. В тази връзка тя не счита, че следва да бъде продължавано положението, при което да се дава възможност на близнаците Динкови да се подготвят и да се сговарят преди пристигането и разпита на заподозрения за убийството в Цалапица.

„До настоящия момент те организирано прехвърлят цялата вина върху него, стремейки се да оневинят себе си. Това трябва да бъде преустановено в името на разкриването на обективната истина. Моля на основание на чл. 246 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража да разпоредите братята да бъдат настанени в отделни килии“, завършва молбата си Атанаска Бакалова.

Следващото заседание срещу близнаците е насрочено за 25 януари. Ако до тогава Бизюрев не бъде предаден на властите в България и не бъде разпитан, то процесът ще бъде насрочен за друга дата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ