Тагарев награди военнослужещи: Това е работата на Българската армия! Да работим заедно с нашите съюзници

payimage-611107

На официална церемония днес в Благоевград беше посрещнат контингента, участвал в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили в Косово и във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина.

Участие взеха министърът на отбраната Тодор Тагарев, заместник-началникът на отбраната – ген. Михаил Попов, командирът на Съвместното командване на силите, ген. Красимир Кънев и други представители на военните сили в страната.

По време на церемонията, военнослужещите бяха наградени от министъра на отбраната – Тодор Тагарев и от командира на СКС.

„Поредната мисия на Българската армия, която беше изпълнена успешно. В продължение на почти четири месеца изпратихме тази рота в Косово да усили силите на НАТО, тъй като знаете, че има напрежение в Западните Балкани и имаше нужда от подсилване на присъствието на съюзни войски на територията на Косово, за да се стабилизира ситуацията. Нашите военнослужещи изиграха своята роля за постигане на тази цел“, заяви Тагарев по време на награждаването.

По думите му най-радостното е, че нашите военни са се върнали живи и здрави. Мисията е минала без инциденти, а всеки един от тези мъже и жени е заслужил своя знак за участие.

„Това е работата на Българската армия, защото това е начинът да повишаваме оперативната съвместимост. Да работим заедно с нашите съюзници. Да можем да работим с по-сложни условия когато се налага. Да издигаме престижа на нашата армия и доверието в нея“, каза още министър Тагарев в Благоевград, предава novini.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ