Извънредно! Ето кой е арестуваният за бруталния палеж в Бургас, камери заснели всичко

170437031183759

22-годишният Иван Иванов е задържан за палежа на бръснарницата в бургаския ж.к.“Зорница“, съобщава Флагман.бг.

В последните часове разследващите от Пето РУ Бургас са действали безупречно и са установили извършителя на палежа, има и свидетел. Търсят се доказателства, за да „заковат“ и поръчителя.

Иван Иванов, който е стар познайник на органите на реда – с условна присъда и висящо досъдебно производство за друг палеж, е уличен като физически извършител. Заедно с него е арестуван и непълнолетен бургазлия, който обаче е дал съгласие да свидетелства по делото и няма да му се повдига обвинение.

Според събраните до момента данни от досъдебното производство Иван Иванов е получил 500 лева от негов приятел с инициали Д.А., за да запали браснарницата в комплекс „Перла“. Той разбил входната врата, залял всичко с нафта и драснал клечката.

Тубата е открита, назначена е ДНК експертиза, но и без нея, са събрани достатъчно доказателства за съпричастността на Иван Иванов към деянието. Мярката му за неотклонение е удължена на 72 часа, а още днес прокуратурата ще иска постоянен арест.

Собственикът на бербершопа съобщи пред медията, че му е известно името и на поръчителя, с когото се познавали от деца, но отношенията им през годините се променили, защото поръчителят Д.А. започнал да се обгражда със съмнителни типове от криминалния контингент и прекратил всякакви отношения с него.

Той е убеден, че същите лица стоят и зад палежа на другия му обект – бързо хранене, който стана точно преди година. Изчислява, че са му нанесли щети за над 60-70 хил.лева и е категоричен, че ще си търси правата.

Охранителните камери за запалената бръснарница са заснели Иван Иванов преди няколко дни да влиза в обекта като клиент, вероятно с цел оглед на мястото.

Обновена в 14:30 часа

От Районна прокуратура-Бургас изпратиха следното съобщение:

Районна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа И.И., който е обвинен в палеж на имущество със значителна стойност – помещение, в което е обособен фризьорски салон. Престъплението е осъществено на 01.01.2024 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.330, ал.1 от НК.

И.И. е установен и задържан благодарение на отличните действия на работилите по случая служители от отдел „Криминална полиция“ и 05 РПУ на ОД на МВР-Бургас.

По време на разследването е установено, че предното стъкло на търговския обект е счупено и в салона е хвърлена запалителна течност.

По случая е извършен оглед на местопроизшествие, извършват се и разпити. Конкретно лице е разпитано в качеството на свидетел. Полицейските служители продължават работата си за установяване на поръчител на осъщественото престъпно деяние.

Предстой Районна прокуратура-Бургас да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ