Майката на Митко от Цалапица: Показанията на този човек ще променят разследването. Има и 4-ти убиец!

рангел

„Нямаме никаква информация за екстрадицията на Рангел Бизюрев. Предполагаме в близките дни и се надяваме да бъде екстрадиран, за да разберем какво се случва“, това заяви Атанаска Бакалова – майка на убития Димитър от Цалапица, в ефира на Нова тв.

По думите й показанията на Рангел ще променят хода на делото. Бакалова твърди, че те не са укриватели, а съучастници в убийството. Тя твърди, че има и четвърти човек, който се укрива.

В сряда Атанаска Бакалова заяви, че по нейна информация близнаците Борислав и Валентин Динкови делят една килия в ареста. Тя поиска двамата да бъдат разделени и входира молба, защото според нея така те могат да се наговарят помежду си и да излязат с нова версия за случилото се.

„Разбрах преди празниците декември, че близнаците са в една килия. Получих потвърждение и от други познати, които са ходили на свиждане при техни близки. Бях учудена. В момента те имат голяма възможност да се наговорят какво да излъжат. Разбрахме преди няколко месеца, че лъжат на всеки направен им разпит. Прехвърлиха всичко на Рангел Бизюрев“, подчерта майката на Митко.

В четвъртък съдът потвърди, че двамата са в настанени в една килия.

Убийството на 24-годишният Димитър Малинов стана на 20 юли м.г. Около 23 ч. младият мъж напуснал дома на майка си, след което е бил зверски пребит и заровен. Соченият за негов екзекутор Рангел Бизюрев напусна страната 4 дни по-късно със самолет за Германия. Рано сутринта на 29 ноември той беше арестуван в Дания и сега се чака да бъде екстрадиран.

За разлика от Рангел Бизюрев, близнаците Динкови не са обвинени за убийството на Митко. Според прокуратурата те са помогнали на мъжа с укриването на тялото – единият осигурил кола, с която да го транспортират, а другият донесъл инструменти за изкопаването на дупката. Атанаска Бакалова обаче е убедена, че те са участвали в жестокия побой и таи надежда, че след екстрадицията и разпита на Рангел истината ще излезе наяве и обвиненията на Борислав и Валентин ще бъдат променени.

„24 часа“ писа, след убийството братята бяха на море с родителите си. Полицията ги хванала там, довела ги в Пловдив и по време на разпитите единият от тях признал за случилото се. Така униформените успяха да намерят тялото. По време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение на близнаците Борислав отново заяви, че е видял убийството на Митко, но отрече да е участвал.

Делото срещу Динкови все още не е започнало. Първото разпоредително заседание беше прекратено, тъй като се оказа, че версиите им за нощта на 20 юли се разминават и в такъв случай няма как да бъдат защитавани от един адвокат. На втория опит беше ясно, че Бизюрев е бил задържан, и съдия Боян Кюртов отложи процеса, за да може първо да бъде разпитан той. Следващото заседание е насрочено за 25 януари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ