Кибер измамници налазиха бившия зам.-министър Росица Димитрова: Мамят от нейно име

росица димитрова

Нова измамна схема се вихри в социалната мрежа Фейсбук. На 3 януари потърпевша от хакерски атаки е била директорката на „Дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново Росица Димитрова.

Хакери пробили профила и на стената и започнали да се появяват странни съобщения. Едното от тях гласи: „Важно! Трябва ми някой свободен да отскочи до изипей. Важно е плащам си”. Нейните приятели във фейсбук започнали да отговарят, решавайки, че става дума за нещо спешно. Тя веднага предприела мерки и докладвала за проблема, но измамниците продължили да разпращат съобщения от нейно име по месинджър, като дори давали код, с който хората да пускат пари чрез системата на изипей, предава Труд.

„Изпаднах в ужас. Веднага уведомих приятелите ми в мрежата за случващото се“, сподели Димитрова.

Росица Димитрова е направила всичко възможно да предупреди приятелите си в мрежата да не се поддават на манипулацията. Тя е уведомила полицията, със случая веднага са се заели служители на киберсигурност.

Оказва се, че това не е единствен случай през последните дни и измамата с плащане чрез изипей се разпространява бързо.

Потърпевшите, освен сигнал в полицията, могат да пишат за проблема и на https://cybercrime.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ