ТЕЗИ НАДМИНАХА И ДОМУСА! Разследват ПСЖ, че купили за „Златна топка“ на Меси

7 Dni Bulgaria06.01.2024
Pictures of the Week-Global-Photo Gallery

Според информация, разкрита от редакциите на френските вестници Mediapart и Le Monde и свързана с текущо съдебно разследване, насочено срещу шестима души, „Пари Сен Жермен“ е лобирал пред редакцията на France Football, за да може Лионел Меси да спечели „Златната топка“ през 2021-а.

Според документите, разгледани от полицейските служители, съществували са тесни връзки (през периода от 2019 г. до 2021 г.) между парижкия клуб и Паскал Фере, по това време главен редактор на France Football и организатор на „Златната топка“q icf/ydld $24 ‘did$.

Името на бившия директор на ПСЖ Жан-Марсиал Рибес, който понастоящем е разследван за седем престъпления, включително корупция и търговия с влияние, се появява редовно в тази разрастваща се афера, която е насочена и към президента на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи, твърдят френските журналисти.

Паскал Фере, който стана директор за пресата и връзките с медиите за първия отбор на парижани преди година, е спрял статия, поставяща под въпрос потенциално незаконна комисионна, платена от Насър на агента на Хавиер Пасторе през 2011 г.

Журналистът се е възползвал от множество подаръци от парижкия клуб, включително пропуски на „Парк де Пренс“ (по-специално за мач срещу „Борусия“ (Дортмунд) при закрити врата) и билет за обратен полет в бизнес класа на Qatar Airways, платен от правителството на Катар за сумата от 8986 евро през март 2021 г.

Според Mediapart тези подаръци, предложени от ПСЖ на Фере, са част от опит за лобиране около „Златната топка“, спечелена от Лионел Меси през ноември 2021 г., докато гениалният аржентинец носеше фланелката на „Пари Сен Жермен“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ