,,Гладуваше, чувстваше се изолирана“: Разкрития за починалата тв легенда Ласка Минчева

ласка минчева

На 82-годишна възраст на Богоявление умря една от легендите на Българската национална телевизия – режисьорката Ласка Минчева. Скръбната новина заяви племенникът й Атанас Михайлов във фейсбука си. Той още не е наясно кога ще е погребението на голямата режисьорка.

„До последно се държеше, опитваше да яде, слушаше телевизия, защото вече не виждаше. Имаше моменти, когато гладуваше, защото се чувстваше изолирана, но те отминаха. Жалко е, че си отиде седмица преди рождения си ден, поклон, беше невероятна жена“, сподели Михайлов.

Той е племенник на легендарната режисьорка от златните години на БНТ и бе поел изцяло грижите за парализираната си леля. След смъртта на дъщеря си Ласка Минчева остана без близки хора до себе си.

В последните си години режисьорката остана почти без пари, тъй като изплащаше дълга на дъщеря си.

„Запорът върху банковата й сметка остава до края на живота на леля ми. Това са 17 000 лева, които банката удържа от всяка сума, постъпваща в сметката. Само пенсията й е неприкосновена по закон, но тя бе малка. Иначе всеки, който даде някакви пари, всичко отиваше за погасяването на тази сума“, разказа Атанас Михайлов.

По думите му до последно колежки на леля му й се обаждали да й разказват сериали, защото тя не виждала. Но пък обичала да си говори с тях, не я забравяли, предава България днес.

Ласка Минчева бе дясна ръка на легендата Хачо Бояджиев. Тя стартира работа с него, когато е на 24 години. По това време още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо тъкмо се завърнал в родината от Канада. Той я учи на абсолютизъм в специалността. Под режисурата на Минчева са основани десетки емблематични излъчвания на Българската национална телевизия, измежду които „Мелодия на годината“, „Златният Орфей“, „Ален мак“, „С бъклица и дрян“. Тя е и преподавател на няколко генерации водещи.

След като през 2018 година режисьорката загуби щерка си Вихра Смилова, която страдаше от онкологично заболяване, здравословното й положение бе тежко и за нея полагаше грижи само Атанас Михайлов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ