Асен Василев се хвали: Връщаме българите у нас. Народът избухна: Вие на какви наркотици сте?

payimage-593509

Публикация с цитат на министъра на финансите Асен Василев взриви мрежата!

Постът представлява цитат на Асен Василев, който гласи: „За пръв път в България са се върнали 8000 души повече, отколкото са я напуснали. Това показва, че траекторията на икономическото ни развитие е правилна. В момента сме на около 62% от средноевропейските доходи. Това, което видяхме от Ирландия, Полша, Чехия, Хърватия, е, че ако достигнем 70%, голяма част от хората, работещи навън, започват да се връщат.“

И завършва с послание: „Добре дошли у дома на всички завърнали се!“

Текстът е придружен със снимка, създадена с помощта на изкуствен интелект и надпис: „Обърнахме тренда – все повече хора се връщат в България, отколкото я напускат.“

Очевидно така представената информация и особено посочените данни не се понравиха на потребителите във Фейсбук. Десетки пишат под поста, а критиките им са съсипващи, предава Епицентър.

Част от хората се възмущават на идеята „Промяната“ да генерира снимка с изкуствен интелект, вместо да снима едно българско семейство. Други се шегуват, че трендът е толкова обърнат, че вече не сме 4,4 млн., а 9 млн. А трети питат на какви наркотици са хората от „Промяната“.

Ето само част от критиките под публикацията:

„Сигурно говорите за Афганостанците и другите, които се съгласихте да ни докарат“, добавя Теодор Николофф.

„Извинявайте, вие на какви наркотици сте? Или сте изгубили връзка с реалността, или AI, който ви е генерирал изображението яко ви е подвел“, пита Иван Кехайов.

„По-малко AI, не се ми намери барем едно българско семейство него да снимате“, коментира Иван Станков.

„То по празниците винаги е така“, пише Нели Стоянова.

„Тоя пост печели място за най-смешен, браво“, добавя Божидар Илиев.

„Докато ни имате нас за просто, всъщност доказвате, че вие сте прости“, смята Антон Христов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ