Запалиха молитвен дом в Руенско: 3 литра нафта използвани при атаката на джамията!?

170470674913105

Жителите на руенското село Заимчево са в тотален потрес от случилото се в нощта срещу 5 януари. Селото осъмна с поруган молитвен мюсюлмански дом. Става дума за умишлен палеж – с цел да се унижат посетителите на джамията, намираща се в центъра на високопланинското село, предава Флагман.

За отбелязване е, че Заимчево се състои от 300 души население, на 100 % от турския етнос. Наоколо селата в Балкана също са заселени на 100 % с хора, изповядващи мюсюлманската вяра.

„За съжаление кметът на Заимчево е в Англия по семейни причини и аз не разполагам с по-подробна информация, тъй като не познавам отблизо местните хора в това село. Руен е огромна община. Смущаващото е, че за този палеж ние не можем да заподозрем външни лица, които не са от района, а мюсюлманин да извърши такова нещо, за мен, нормалният разум не би го допуснал“, каза кметът на Общината Ахмед Ахмед, който спечели изборите само преди 2 месеца.

Запалиха джамия в Руенско

Джамията се намира на просторен площад и се състои от предверие и основна зала, сградата е сравнително добре поддържана и посещавана. Терористът е внесъл две гуми и ги е запалил с дизелово гориво, свидетелстват от настоятелството. Затворил е външната врата, бил е убеден, че си е свършил работата както трябва – целял е опожаряване на сградата.

Преминаването през селата на външни лица няма как да остане незабелязано, тъй като става въпрос за сериозна отдалеченост в Балкана и слаба населеност. Щетите ще бъдат бързо възстановени, но в този случай се работи върху основна версия, че опитът за опожаряването е дело на психически неустойчив човек.

В РУ-Руен със сигурност скоро ще приключат преписката с успех. Възможно е и да става дума за демонстрация на лично отношение, обида или просто съседска ненавист.

Истинско чудо е, че нафтата е изгоряла, но не е предизвикала възпламеняване на гумите, въпреки че е била близо 3 литра. За това са спомогнали ниските температури през нощта в Руенския Балкан.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ