Тройното убийство в Рогош: Непризовани роднини спънаха делото, Николай може да лежи доживот

Image_16782004_40_0

Трима непризовани роднини провалиха разпоредителното заседание по делото на Николай Христов от пловдивското село Рогош, обвинен за смъртта на чичо си Енчо Манолов и двамата му сина Стефан и Веселин. Липсващите са две сестри и брат на застреляния 71-годишен мъж. Прокурорът Марин Пелтеков цитира тълкователно решение на ВКС и пожела заседанието да бъде отложено за друга дата.

Христов и Манолови живеели в различни къщи, но в един двор. Фамилията била раздирана от чести скандали относно собствеността на имота. На 6 август м.г. Николай отправил обидна реплика към чичо си и часове по-късно споровете ескалирали. Братовчедите и баща им влезли в къщата му и започнали да чупят стъкла. Христов извадил незаконната си пушка и ги застрелял. Ако бъде признат за виновен, 40-годишният жител на Рогош е заплашен и от доживотен затвор, предава 24 часа.

Адвокатите близките на загиналите Димитър Будаков и Нина Матева се възпротивиха на искането на прокурора и настояха делото да тръгне днес. Според защитника близките могат да се конституират като частни обвинители само ако са живели заедно с пострадалия, което в случая не било така. Адвокат Валери Стоичков, който представлява Николай Христов, пък се съгласи с прокурор Пелтеков.

След като изслуша страните, съдебният състав, председателстван от Нина Кузманова, се съгласи, че делото трябва да бъде отложено и насрочи разпоредителното заседание за 29 февруари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ