РАЗКРИТИЯ: Лекарства за борба с рака вкараха в лудница журналистката Михнева, намеси се дъщеря й

маргарита михнева

Лечението на Маргарита Михнева, която през декември изпада в тежко психическо разстройство, ще изисква продължителна и всеотдайна грижа. Ето защо дъщерята на разследващата журналистка е взела решението да я прибере при себе си в Швейцария при първа възможност. Умната и отговорна Неда чака знак от лекарите, за да предприеме пътуването, пише „Минаха години“.

Силните лекарства срещу рак отключили психичното разстройство на известната журналистка. Близките на Михнева стоически понасят крайно мъчителните за тях и за Маргарита обстоятелства. През декември нейното състояние се обостря критично. Журналистката развива страхове, че е преследвана и че ще бъде убита. Тя дори изпраща сигнал до Софийския градски прокурор Илиана Кирилова, в който посочва имената на конкретни лица от престъпния свят, замесени според нея в планираното й убийство.

Приятелка на смелата журналистка съобщава опасенията си, че нещо не е наред и позвънява в Женева на дъщерята.

Неда, която е майка на две деца и отлично устроена в Швейцария от 25 години насам, решава да се обърне за светкавично съдействие от своя баща Петър Михнев. Макар и разведен с Маргарита, той се отзовава на молбата пръв да окаже помощ за наложителното лечение на водещата на някогашната „Актуална антена”. С първия възможен самолет пристига и самата Неда.

Според източници Михнева е настанена за лечение в психиатрията на Александровска болница. Тя прекарва там коледните и новогодишни празници. Данни за състоянието й не се изнасят, което е пълно право на близките й.

Според приближени химиотерапията, прилагана на журналистката, оказва коварен страничен ефект върху състоянието й. Михнева се лекува от рак на гърдата. Периодически тя си прави вливания в стремеж да потиска онкологичното заболяване. Агресивното третиране на организма обаче довело до психичния дисбаланс и крайните му проявления. Колеги и близки на Маргарита съчувствено се надяват проблемното й състояние да е обратимо и тя отново да е пълноценна личност.

Но докато това се постигне, дъщеря й – с най-голяма доза вероятност – ще я скрие в Швейцария от любопитните очи в София. Според други информатори възможно е преместването вече да се е случило.

За жалост, сестрата на телевизионерката приключва дните си в лудница. Това се случва през 90-те години, а с настаняването й в психиатрична клиника се заема здравата тогава Маргарита. Обаче само след няколко месеца сестричката й умира. Тяхната майка пък прекарва остатъка от живота си в старчески дом. Тя също вече не е между живите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ