Хубавото Наде предупреди за сложна политическа ситуация в Европа: България трябва да е подготвена

надежда нейнски

Сложната обстановка в Европа бе коментирана в детайли от наш изявен политически лидер през годините.

„Бивш знаков външен министър заяви, че България има реални шансове да финализира споразумението за влизане в Шенген до края на 2024 година.

Според Надежда Нейнски обаче има едно събитие, което ще окаже влияние върху това – изборите за Европейски парламент от 6 до 9 юни.

Знаете, че има в момента един подем на националистическите партии в Европа и много зависи по какъв начин България и останалите държави ще се представят на тези европейски избори. Защото залогът никога не е бил по-голям, отколкото на тези европейски избори заяви в „Твоят ден“ тя.

Обикновено за европейските избори, не само в България, но и в останалите страни по света, се счита, че са така повече въпрос на външна политика. Но този път залогът е много голям и това е залог за ценностите и за принципите, на които беше създаден Европейския съюз, добави по Нова нюз Нейнски.

Затова България трябва да отиде много подготвена на тези европейски избори и там битката ще бъде много повече от това кои ще бъдат следващите евродепутати. Битката ще бъде каква ще бъде Европа оттам нататък и каква ще бъде комисията, защото за финализирането за Шенген България ще преговаря с новата Европейска комисия, каза още дипломатът.

Според Нейнски поради тези причини българската външна политика трябва да бъде изключително активна, а много устойчива и много ясно предсказуема трябва да е и вътрешната ни политика.

Те така или иначе функционират като коалиция, обаче когато не са регламентирани отношенията помежду им, започват наддавания и вътрешно политически битки. Същевременно това дава аргументи на онези, които са срещу евроатлантическото мнозинство, не само отвън, но и вътре, коментира Надежда Нейнски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ