ПРИЗНАНИЕ: 15 актьори се обясняват в любов на Цветана Манева в спектакъл за юбилея й

payimage-530751

Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Петър Антонов, Силвия Петкова, Александър Сано и актьорите от “Нощните рицари” ще покажат обичта и уважението си към голямата актриса Цветана Манева. Всички те ще излязат на сцената и ще играят в нейна чест по повод 80-годишния ѝ юбилей. Обединява ги драматургът Яна Борисова, чиято идея е спектакълът “Честит рожден ден, Цветана”.

“Това е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена различни актьори, които ще играят в чест на една от най-големите актриси на България. Един изумително смешен и покъртително откровен разговор за рождените дни, щастието, вълнението, копнежите и всичко, което никога не посмяваме да изричаме, но страшно много ни вълнува. И всичко това на фона на приказна музика”, пише Яна Борисова.

По време на представлението ще има музика в изпълнение на живо от маестро Милен Кукошаров и Борис Таслев. “Ще е емоционално, вълнуващо и наситено с много, много любов”, разказва Яна Борисова.

Цветана Манева има рожден ден на 30 януари, но представлението ще бъде малко по-късно – на 22 февруари. Още като ученичка голямата актриса е привлечена от актьорството и участва в постановката “Когато розите танцуват” на Валери Петров. През 1966 г. завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на професор Моис Бениеш, предава 24 часа.

“Благодарение на “Честит рожден ден, Цветана” всички можем да отворим сетивата си за това огромно емоционално море, което тази актриса представлява”, казва Яна Борисова.

“Цветана Манева е моя голяма страст, моята голяма тема като автор, която аз винаги ще следвам, а тя винаги ще ми предстои. Цветана е символ на таланта, на вдъхновението, на дишането, на радостта и на концепцията за щастие. В момента тя е единствената актриса, която приживе е възприемана като икона. Огромна стихия с размери и сила без аналог. Няма друг начин, по който да засвидетелстваме всичко, което изпитваме към нея, освен сцената”, допълва Борисова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ