Човек на Нинова скочи: Възраждане са една контролирана псевдо опозиция. На наш гръб трупат дивиденти

payimage-559911

Не сме търсени за разговори от страна на „Възраждане“ по отношение на тяхната жалба до Конституционния съд. Ние сме отговорна партия и не можем да се подписваме под хвърчащи листи. Преди сме имали нормален диалог с тях по подобни казуси. Това, което се случи сега различно бяха местните избори – момента, в който се видя какъв надут балон са Възраждане. Губейки позиция сега тръгват да атакуват легитимната опозиция в лицето на БСП и на наш гръб да трупат дивиденти. Когато ние сме водили битка с ГЕРБ – „Възраждане“ въобще не са съществували. Те са една контролирана псевдо опозиция. Категорична лъжа е, че БСП в СОС е в договорки с ПП и Спаси София.

Това заяви заместник председателят на БСП и зам.-председател на парламентарната група Атанас Зафиров в ефира на Евроком.

Той обвини управляващите, че по един задкулисен начин сключват споразумение, което дори все още не са предоставили на хората.

„Премиерът и външния министър отказват да дойдат в парламента, а председателя на външната комисия г-н Борисов дава напоителни интервюта при положение, че и той носи отговорност. След 3 месеца дъблинското споразумение ще бъде отменено и затова сега Австрия бързат. Българските кметове ще бъдат натоварени с ангажименти по образование, здравеопазване, социална адаптация и жилища за тези хора. Всичко това рискува да ни тласне в една много опасна спирала“, добави социалистът.

Според него, приети сме в Шенген на 3 процента. Защото експертите казаха, че стокообмена ни през въздушни и морски граници е 3 процента. 97% е през сухопътни граници и от тях само 1.5% е износа. Управляващите усложняват живота на българските граждани и на всичкото отгоре се опитват да го припишат като някакъв успех. Най- обидното е, че третирайки ни като 3-та и 4-та ръка граждани те вместо да решават някакви проблеми – единствено се решават вътрешнополитически проблеми в Австрия. Въобще няма реална гаранция, че ще получим дата за сухопътното присъединяване към Шенген, коментира още Зафиров.

По думите му номинацията на г-жа Атанасова за КС е в унисон с политиката, която смятат да провеждат на попълването на органите и регулаторите. Според него там се залага на ярки политически фигури, както е било и в БНБ, но този подход зам.-председателя на БСП определи като грешен.

Той определи като срамни фактите, които са се изнесло относно увеличението на водата.

„В Берковица 80% увеличение, а в Сливен 40%. И да обяснява г-н Иванов, че е по ръба на социалната поносимост, а водата е станала 5 лева. А хората, които трябва да взимат тези решения днес въобще не дойдоха да уважат избирателите“, обобщи депутатът от социалистическата партия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ